На 10.август 2019 година година во Демир Капија во организација на Спортки клуб Клисура во соработка со Општина Демир Капија по 11 пат беше отворен турнирот во мал фудбал „Света Богородица“ кој се одржува по повод празникот Голема Света Богородица празник на градот.На овој турнир се пријавија и ќе се натпреваруваат 18 екипи.

Подобрување на квалитетот на живот во населените места во општина Демир Капија

На  07.08.2019 година во 19,00 часот во просториите на општина Демир Капија се одржа конститутивна седница на Локалниот Совет за превенција за територијата на општина Демир Капија.

Вчера во село Бистренци беше извршен технички прием на објект за воспоставување на центар за ран детски развој.

Отварање на турнир во мал фудбал Света Богородица во Демир Капија e предвидено за 10 август-сабота.

Децата од Демир Капија, Корешница и Бистеренци заедно со својот тренер кој тренираат во ГФК Неготино го информираа Градоначалникот на Општина Демир Капија Лазар Петров , за успехот кој го постигнаа на турнир во фудбал во Општина Кочани каде помеѓу 40 тина екипи освоија 3 пехари.

На 2 Јули 2019 година во Брисел се одржа последната конференција од проектот EUROPEAN COUNTER AND ALTERNATIVES NARRATIVES NETWORK - EU CAN.

На 11 јуни од страна на градоначалникот на општина Демир Kaпија Лазар Петров беа примени пензионерите спортисти кои учествуваа на 24 регионални спортски натпревари во Гевгелија. Од страна на претсетаделот Благоја Кавазовски Градоначалникот беше запознат за постигнатите резултати. Освоено е прво место во шутирање на гол дисциплина жени, второ место дисциплина жени фрлање пикадо и две трети места табла жени и шутирање на гол мажи. Градоначалникот им честиташе за постигнатите резултати и истакна дека ќе ги подржува пензионерите во секое поле и им посака долги пензионерски денови.Од страна на претседателот Благоја Кавазовски на градоначалникот му беше подарен медал и беше запознат за активностите кои следуваат, а тоа се екскурзии, викенд средби, прослави и учество на спортски натпревари.

Во текот на месец мај, во  Демир Капија  пристигнаа и се уредуваа книги за формирање на библиотека по англиски јазик.

Советот на општина Демир Капија ја одржа дваесет и првата седница на која беа разгледани и усвоени осум точки од дневниот ред.

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА