Денеска во претпријатие за отпад на излезот на Кавадарци , избувна пожар.Горела отпадна гума, дрва и масло

Како што не инфрмира командирот на ППТЕ Кавадарци Илчо Богевски се работи за пожар кој благодарение на брзата интервенција на 8 возила на ППТЕ(противпоижарна територијална единица) Кавадарци, Кожувчанка, ЈП „Македонски шуми“-ШС Бор и ЈП Комуналец и 16 пожарникари , е брзо изгаснат и не е дозволено да се проширии да се направи поголема штета.Ова особено е важно бидејќи постоела опасност од зафаќање на пожарот на плински боци.

Инаку самата огнена стихија зафатила,отпадни гуми,дрва, масло за автобибили и друг отпад.Истрагата за   причините за пожарот е во тек .

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА