Денеска  во Музеј галеријата гостуваше изложбата на тема „Скршениот град„ на Музеј на Град Скопје, посветена на 26 јули -на земјотресот во главниот град.На изложбата говореа Весна Ѓорѓиева и Јасмина Намичева-кустос-советник архитект во Музеј  на град Скопје.

На фотографијата се музичари од Кавадарци,во 70-сетите години на минатиот век.Некој од нив се покојни а дел сеуште се бават со музика.

Фолкорниот ансамбл „Тиквеш“-Кавадарци кој работи во состав на Домот  на културата „Иван Мазов Климе„, по еден и пол месеци подготовка денеска на прес конференција на јавноста и соопштија неколку новини за :подмаледениот ансамбл,новата кореографија на  орото „Пијанец„,.Бевме известени за :   нови концерти, гостувања ,нови носии,мини фестивал за време на Тиквешки гроздобер , гостување во Бугарија и друго.На пресот се обратија : Александар Малинков -директор на Домот и Тодор Глигоров -кореограф и раководител на Ансаблот „Тиквеш„

Претседателот на КФМ -Перо Антиќ, и спортскиот директор на КФМ Тодор Гечевски, ги доделија наградите за најдобрите кошаркарски екипи

Општина Кавадарци ова недела , секоја вечер(освен една вечер -кога паѓаше дожд) обезбеди масовност на Градскиот плоштад .Ова место стана привлечно по новото уредување и реконструкција  а сега овој дел на градот стана интересен за прошетки, средби .Уште повеќе  што е дестинација за одржување на „Кавадраци стрит фестивал„-забавно спортска содржина во која секој наоѓа по нешто за себе .Огранизатор е градоначалникот Митко Јанчев  и Општина Кавадарци.Синоќа се забавуваа  нашите млади  сограѓани кои цртаа графити,пееја детски песнички  а вечерва поворно  ќе има место за нив и за малку повозрасната публука.

Ке пее и ке ги забавува нашата  позната интерпретаторка на забавни мелодии Наташа Маликова.Времето како созадено за реласирана прошетка и присуство на концерт во живо на познатата Наташа Малинкова. Ке има и други изненадувања.

Ве очекуваме  на Градскиот плоштад на „Кавадарци стрит фестивал“

Во галеријата на Домот на Културата синоќа  се одржа 8-то издание посветено на Лиса-обичниот, добар човек, рокер и наш сограѓанин кој прерано не напушти.А Марјан Тодоровски, Александар Малинков и други негови пријатели и преставници од Здружението на „Алтер центар„ секоја година  организирајќи убава рокерска журка не посетуваат на Лиса, на рокенролот како движење кое трае, иако со послаб интензитет, но сепак е живо и ќе биде вечно.Доаѓаат поклоници на ова музика, обични скромни луѓе , чие сваќање на животот и музиката е поинакво од денешните генераии.

Групата Журнал, типичен преставник на рокенролот синоќа беше, како и секогаш,на висина на својата “мисија„, убава свирка, цврст ритам.вистински рокендол...

ПРЕВЕНТИВНАТА АКЦИЈА ЗА УПОТРЕБА НА ЗАШТИТНА КАЦИГА, ИМА ЗА ЦЕЛ ПОТТИНУВАЊЕ НА СИТЕ ВЗАЧИ НА МОПЕДИ ДА НОСАТ ЗАШТИТКА КАЦИГА

Прес  конференција  на Ташо Радњански  и Ристо Сакалиев , поврзана со неизгласувањето на точката  предложена од  ВМРО-ДПМНЕ  за  враќање на цената на износ на смет во ЈП Комуналец

1.-Започнати се подготвителни работи за асфалтирање на крак на улица „Смилица“ .Фирмата Градба Промет интензивно работи на терен.

2.- Извршено е поплочување на тротоар на улица „41 Девизија“ спој со улица „Кузман Јосифовски Питу“ .Изведувач   на работите е „АС Машини“- Кавадарци.

По неприфаќањето на 27 седница да се постави точка за враќање на цената на износот на смет  на ЈП Комуналец, од страна на мнозинството советници, денеска  на паузата на  седницата, Советничката група на  ВМРО-ДПМНЕ одржа прес конференција на која даде образложение за тоа.

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА