Денеска во СОЗШУ „Ѓорче Петров„ беше реализирана дел од програмата во рамките на проектот од екологијата на Советот за превентива против малолетничка   деликвенција(СПМПД) од Кавадарци.Заштитата на животната средина е императив и за невладината СПМДП и за кавадречкото шумарско-земјоделско училишште. Директорот Горан Велковски, наставниците и улениците даваат полна треоретска и практична подршка што покажаа и да дело со предавањето односно презентацијата за учениците и пошумување на Паркот „Поланата„

Вчера и денеска во Кавадарци во Хотел Фени се одржува  обука на тема „Маркетинг и пазарни предизвици на МСП„.Ова обука е во рамките на Акцелкераторот на знаење на МСП.Општина Кавадарци го подржува прикетит , чии предавања ги следат повеќе од 20 сетина преставници на компании кои во деловното работње  маркетингот им е важна компонента .Секретарот на  Собранието  на Општина Кавадарци Тодор Ефремов  и Марко Колев  раководител на  Вардарскиот плански регион го следеа текот на обуката.

За успешна спортска сезона, Дрекслмајер подари комплетна спортска опрема на РК„Тиквеш“.

Некои наши фолклорни ансамбли сеуште се далеку од она што како музика и пеење го видовме и слушнавме на концертот на „Езерки - 7/8“ од Хрватска  во Домот на културата Кавадарци

Локалната самоуправа Кавадарци  денеска  пристапи кон асфалтирање на Булевар „Цветан Димов“ една  од фрекфентните и важни сообраќајници во Кавадарци.Како и останатите  улици  во централно подрачје кои сега се асфалтираат,битно ја подобруваат основната безбедносна функција како составен дел на урбаното живеење кај нас.Се води сметка  градежната оператива квалитетно да ги изведува завршните  асфалтерски работи.

Јавното претпиријатие КОМУНАЛЕЦ денеска лиферуваше соопштение со кое  ги известуваат граѓаните дека утре  /петок/  27.09.2019 ќе се врши заловување на улични кучиња.

 

Се молат сопствениците на кучиња да си ги врзат сопствените за да може шинтерската служба да си ја изврши работата без заловување на кучиња со сопственици.

Градоначалникот Митко Јанчев, Советот на Општина Кавадарци и вработените во локалната самоуправа, денеска на Марија Трајкова и доделија вредносен ваучер во износ од 247 808 денари

-Започната е реконструкција и ревитализација на дел од улицата Пере Тошев во Росоман со што ќе се постават нови рабници како и поставување на нова проширена асфалтна подлога.

-Извршено е порамнување на банкините и проширување на локалниот пат до с.Паликура со што е зголемена безбедноста на учесниците во сообраќајот.

-Започна реализацијата на Програмата за изградба и реконструкција на улици на територијата на општина Росоман за 2019 година. Асфалтирана е улица во с.Паликура во должина од 220 метри.

-Вложувања од над 26 милиони денари плус 2,5 милиони денари за водовод .Додатно ќе бидат вклучени и инвестиции   за други намени во Росоман и селата  со што крајната сума ке изнасува околу 50 милиони денари.Градоначалникот Бранко Јанев и Советот со локалната  администрација, без голема врева , го остваруваат планот за инвестициони проектирани вложувања во цела Општина Росоман.71764976_2744149608937448_3291028362826350592_n.jpg71244090_2744149648937444_4566053597225156608_n.jpg71841932_2740313679321041_1319591988315553792_n.jpg

 

На трката ќе учествува и градоначалникот на Општина Кавадарци Митко Јанчев.Патеката се протега на патниот правец од Брана Моклиште - Витачево и е во должина од 5,3 км

СПОРЕД  МНОГУМИНА ТОЈ Е БАРДОТ НА МАКЕДОНСКАТА  НАРОДНА ПЕСНА

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА