Во завршна фаза на реализација е проектот за реконструкција на улица „Скопска“.
Деновиве беа поставени нови рабници на целата должина од улицата. Според проектот се реконструираат 170 метри од спојот со ул.“Вишешница“ до спојот со ул. „22-ри Декември“.
Општината со ЈП „Комуналец“ изврши реконструкција на старата подземна инфрастуктура. Се поставија нова водоводна, како и линии за фекална и атмосферска канализација.
По поставувањето на рабниците ќе следи завршната фаза со асфалтирање.

Во фаза на релизација е уште еден комунален проект со чија изградба ќе се реши значаен комунален проблем за дел од жителите на улицата „Ѓоре Брушански“.
Општина Кавадарци преку ангажираната фирма Мулти градба гради армирано бетонски потпорен ѕид во должина од 16 метри.
Ова е втора фаза од проектот кој започна да се реализира минатата година. Со изградбата на армирано-бетонскиот ѕид ќе се стабилизира земјиштето, а ќе се дооформи и коловозот на двете улици под и над ѕидот.

 

 

LIFER Beer е ново, произведено по најнова и најсовремена технологија, пиво на компанијата Кожувчанка ДОО од Кавадарци.

Фирмата АС Машини од Кавадарци денеска заврши со изградбата на тротоар на дел од улицата „Ѓоре Брушански“.

   На изложбата “Значајни археолошки локалитети во кавадаречко“  koја ке биде отворена на 26 јуни во 13.00 часот во МУзеј галеријата Кавадраци,на 41 пано се презентирани 190 фотографии и плакати од научно – истражувачките проекти.

Општина Кавадарци ја реализира наредната фаза од изградбата на проширувањето на Западен булевар.

Ова улицата Пано Мударов 1955 година. Сеуште улицата е со калдрма, се гледаат конски запреги кај куќите на Мукаетовци, Чејкови,Панови, Гуреви, Мицајкови и Сапунџиеви.

П.Камчевски

„Се известуваат жителите на Општина Кавадарци дека на 22. јуни 2019 ( сабота ), ќе се врши попрскување против комарци, поради тоа сопствениците на пчелни семејства да ги затворат истите во периодот од 22 часот до 06 часот.“

Ова се наведува во соопштението од Кабинетот на градоначалникот Митко Јанчев.

Оштината преку оперативата на  „Мулти градба“ од Кавадарци реализира  нов  комунален проект.
Се работи за  улицата „Февруарски поход“ каде е изграден потпорен ѕид од бетонски цигли со намена за стабилизација на земјиштето и проширување на јавно прометната површина од улицата и просторот над ѕидот за влез во куќите.
Проектот се рализира на барање на граѓаните, а со неговата реализација општината реши уште еден проблем кој се провлекува низа години.

Општина Кавадарци продолжува со реализација на проектот за санирање на фасадите на колективните станбени згради во централното градско подрачје, кои се утврдени како објекти од значење за Кавадарци.

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА