Општина Кавадарци во соработка со УНДП и Швајцарската агенција за развој и соработка , а во рамките на проектот “Зајакнување на општинските совети“ започнува со реализација на Форуми во заедницата и ве поканува да бидете дел од нив.

Oрганизаторот ве поканува да присуствувате на форумот на заедница каде  со вашите идеи и потреби одлучувате како ќе ја изградите вашата иднина. Ова се проектни форуми за кои е обезбеден фонд од 50 000 CHF , а ќе се финансира најмалку еден, а најмногу три проекти. Проектите кои ќе ги подготвуваат граѓаните ќе бидат за интервенција во областа на Социјална инклузија.

Првата форумска сесија ќе се одржи утре 19.јуни 2019 година во салата на Општина Кавадарци со почеток во 13 часот.

На денешната прес конференција градоначалниот Митко Јанчев и Ненад Јовановиќ -од Форуми во заедницата говореа за значењето на утрешната прва сесија.

Годинава на споменикот на Моклиште се чествуваше 76-годишнината од трагичнит настан-   нивното sверското убиство од бугарскиот окупатор

Филмови, работилници, забава за младите во Дом на култура “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци на 19 и 20 јуни со почеток од 11.00 часот.
Фестивалот во Кавадарци за младите носи најнови филмови за млади, актерска работилница со актерот Роберт Ристов - ФОТО работилница со Роберт Jaнкуловски , ликовна работилница со Моника Мотеска .
Фестивалот е подджан од Агенцијата за филм, во соработка со Општина Кавадарци и Домот на култура “Иван Мазов - Климе“.
Сите учесници на дводневниот фестивал ќе добијат маичка и ранец.

Комуналната изградба се одвива со силен интензитет. Општината работи на реализација на проектот на тротоарот на улицата „7 Септември“.

Викендов во Дојран се одржа државното првенство во риболов на пливка со јадица, во категорија на деца до 15 години.

Пред се учесниците-деца храбро ги издржаа напорите кои треба да се вложат да за се учествува на Државно првенствто, а пред се притоа важно беше да одолее на високите темоартури кои ги следеа за време на натпреварот.

Резултатите се одлични, за кавадаречкото риболовно друштво „Оскар“.Тие беа екипно први а првото место беше освоено и во поединечна конкуренција .Епитетот најдобар го понесе Антонио Еленов. На второ место во екипна конкуренција се пласира РД„Св.Апостол Павле“ од Охрид, а трети екипно а второ и трето поединечно беа натпреварувачите од „Мамец„ од Прилеп.

Повеќе среќа за останатите екипи наредната година.

Целиот натпревар одлично беше организиран од Македонската риболовна федерација.

Бистро

 

64276996_2218684098245562_176244279344103424_n.jpg64329272_2218683954912243_4570430662821019648_n.jpg64785439_2218684148245557_785874686117412864_n.jpg64204070_2218683904912248_810095278009876480_n.jpg64396147_2218678888246083_7289933869371883520_n.jpg

Општина Кавадарци во склоп на програмата за комунална изградба реализира и проекти за подобрување на условите во образованието.

Старата куќа на Хаџиманови, а во дворот се собрани браќата на Васил Хаџи Манов (во средината стое), со неговите браќа, снаи, неговата стрина и внуци. Фотографијата ја снимил Благој Мангаров во 1935 година

Општински совет за безбедност во сообраќајот ве потсетува за потребата од почитување на сообраќајните правила и прописи кога сте вклучени во сообраќајот .

         По силното невреме кое ја зафати Општина Кавадарци ,Градоначалникот   Митко Јанчев излезе на      терен заедно со службите за интервенција.Сите нанесени штети се навремено санирани.Јанчев на лицe место се запозна со последиците од поројниот дожд и невремето.

Јавното претпријатеие „Комуналец„ -Кавадарци  ги известува сите граѓани  дека поради зголемените летни температури, почнувајќи од утре 18.јуни,2019, износот на смет ќе се врши од 6 часот наутро.

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА