На светскиот ден против сиромаштијата Општина Кавадарци,и градоначалникот  М-р Митко Јанчев  ќе помогне на семејството на Сабина Топлица  од село Ваташа.Таа има пет деца-три одат на училиште две(близначиња) не.Таа е редовен корисник на “Банката за храна„

Првиот човек на Општната, знаејќи ја нејзината состојба, ги задолжи активистите од Еко центар-Еко Живот да направат стручна проценка на реалната состојба на живеалиштето на Сабина, за соодветно и се помогне, и на самиот објект и  други потреби за ова шестчлено семејство.РТК.МК денеска беше на лице место .

 

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА