Едно од најстарите кавадаречки средни училишта СОЗШУ „Ѓорче Петрoв„ го заврши првиот уписен рок за запишување во прва година за школување на различни занимања во шумарската , дрвопреработувачката и земјоделската струка.

Според евиденцијата првиот уписен рок помина одлично и покажан е виден интерес со оглед на залагањето на целиот раководен и наставен тим на училиштете за изучивање на атрактивни  а пред се практични и приспособливи занимања кои нудат вработување и студирање во земјата и надвор од неа.

Резултатите се следниве :

Шумарски техничар....................15

Техничар за мебел и ентериер....8

Агротехничар-...............................8

Техничар за фитомедицина- .......6

Градинар Цвечар- 3 годино-.......3

Фармацевстки лаб. Тех.............26

Спортска академија-(кошарка).8

Ова се резултатите од пријавите во Првиот упосен рок во СОЗШУ„Ѓорче Петров„-Кавадарци.До крајот на летото и почестокот на новата учебна година ке има шанси за нови уписи за оние кои се двоумат околу уписот.Кадровската определба во ова училиште нуди можност за стручно образование кои овозможува вработување и студирање.

maxresdefault.jpg11111222222222.jpg

45678.jpg

 

32703599_451364975299650_2183856978705514496_n.jpg

 

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА