Центарот за култура "Ацо Ѓорчев" од Неготино ги поканува сите  љубители на JAZZ FESTIVAL "1440" Неготино.


Изложбата е поместена во ОУ Музеј на град Неготино

 

Неготино, некогаш.

Фото: Марионка Чаушева

Во чест на постојниот-потсетување на Панаѓурот во соседно Неготино .Снимката е направена 1956 година.

 

М.Чаушева

Изложбата се одржа  на 27.02.2019 година во изложбениот салон на Музеј на град Неготино, во прекрасна атмосфера збогатена со гостите од Битола и Штип, а посебно со музичките изведби на виолина и клавир од учениците Григориј Ризинов (виолина), Амелија Методиева (клавир) и Ива Јосифова (виолина) од ООМУ “Владимир Арсовски“ од Неготино, за што заслужено си добија и благодарници за музички придонес во реализација на ликовен настан од страна на Музеј на град Неготино! 

Изложбата ќе биде поставена во наредните десет дена!

Д.Ч.

Фотографијата  на семејството Чаушеви е направена 1927 година.На неа се наоѓаат меѓу другите: децата на Ристо Чаушев:Боро,Лазо и Киро(бебето).

 Марионка  Чаушева 

 
 

Доделени 8-ноемвриските  награди признанија.Обраќање на градоначалникот Тони Делков 

Неготино денеска беше еден од 2.500-те градови во Европа во кои се одржа акцијата „Ден без автомобили“ во рамките на одбележувањето на „Европската недела на безбедност“.

Наградите се освоени на Скопје опен 2018 за танци во конкуренција на 31- Здружение од земјата и странство

Во рамките на манифестацијата „Нов културен бран-2018г одина“ во сабота на 15-ти септември Неготино ќе биде домаќин на едукативен семинар и јавен час за етнокореолозите од Република Македонија со присуство на околу 100 учесници.

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА