МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

На 12.02.2020 година (среда) во рамките на проектот "Подобрување на можностите за фолклор помеѓу младите преку интеркуларна едукација" во подрачното училиште во с.Корешница беше одржана презентација за традиционална турска храна. Презентацијата ја подготви наставникот Ефкан Усинов кој говореше за најпознатите специјалитети од турската кујна и за начинот на нивната подготовка. Присутните имаа можност и да вкусат дел од подготвените специјалитети како што се лахмаџун, баклава, гурабии и да се напијат традиционален турски чај кој се подготвуваше на лице место.

(п.п)

85190876_1476568909167222_4834891659164516352_o