МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Денеска се одбележа патрониот празник на нашето училиште Димче А. Габерот.

Свежо цвеќе пред бистата на Габерот положија директорката Менче Николова, градоначалникот Лазар Петров и претставници од стручната служба на училиштето и наставници. На присутните гости им се обрати директорката Менче Николова заблагодарувајќи им се на учениците и менторите за нивното залагање на распишаните конкурси на тема "Моќта на знаењето не прави непобедливи", а на крај од свечениот дел беа доделени признанија и пригодни награди за најуспешните, како и признанието за ученикот на генерацијата Христијан Захарчев. 185538259_1861516347339141_8153589353932736380_n 185702929_1861517147339061_2253410467281829225_n 185882290_1861514150672694_2241240737427048098_n 186250804_1861515587339217_496778813747053340_n 186355468_1861514154006027_5929037699267931200_n 186462162_1861514297339346_1762763498594315630_n