Потсетувањe на 1928 година - Време на избори

На фотографијата која датира од пред 89 години е кадар од предизборен митинг на Радикалната партија во Кавадарци во 1928 година . Митингашите се движат од црквата Св. Димитрија кон чаршијата во Кавадарци. На фотографијата од левата страна се дуќаните на Ифтим и Коцо Мукаетови, а од десната на Миховци, фото студиото на Блажо Мангаров на Тодор Тентов и др.