МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Фотографија 1956 година.Куќите кои денеска ги нема а постоеја на „Илинденска“

Ретка фотографија, на поранешниот вработен во ХЕЦ Тиквеш, фотографот и дописник на МТВ, Бранко Ивановски.Кадарот е од куќите на Страшо Ѕенгов, Ифтим Петров, Лазо Илиев, Мурџевци, Сејзовци до Митката Даскалот.Ова е место на сегашната улица „Илинденска“која подоцна ќе се оформи со уривањето на овие куќи. Ивановски фотографијата ја сними 1956 година.

Од фототеката на Музеј-галерија