МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Објавена програмата за одбележување на Воскресесението христово 2017 во двете кавадаречки цркви.

И во двете цркви во Кавадарци ке биде одбележан еден од најголемите празници на нашата црква- Велигден.Поради реновирањето на старата црква „Свети Димитрија„ најголемото присуство на граѓани се очекува во новата црква „Света Петка Парасклева „ во новиот центар.

Во името на старешината на храмот програмата ја сооошти парохискиот свештеник отец Тане Величковски.

(видео изјава )