МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

“Навали народе на ефтин бостан“.

На пазарот во Кавадарци на новата локација (каде е и денес) има само неколку сергии врие како во кошница, август 1961 година. На фотографијата што ја снимил Бранко Ивановски ги препознаваме Ване Паракеов, Ефрем Јосков Топот, Орцо Илиев Бошков, Добре Зафиров -Јануш како деца од 13-16 годишна возраст.

Од фототеката на Музеј-галерија.