МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Нови седишта на северната трибина на Градскиот стадион.Претседателот на УО на ГФК„Тиквеш„ Темелковски задоволен.Костов ветува добри резултати на клубот до крајот на сезоната

Ова година овде со 1 милион денари реконструиран е оградниот зид кој беш целосно рушен,санирана е трибината а во фаза на изведба е поставувањето на дрвени седишта, што ке обезбеди одлични услови за посматрање на фудбалски и други натпревари на Градскиот стадион.

Со средства од Општинскиот буџет од 2013 до 2017 година обезбедени се над 15 милиони денари кои се директно вложени во спорот .Во спортските здруженија и клубови се исплатени над 11 милиони денари, а останатите се употребени за проекти,турнири и спортски манифестации.Ова денеска на прес конфдеренција го изјави градоначалникот на Општина Кавадарци Александар Панов кој направи увид во градежните работи на северната трибина на Градскиот фудбалски стадион во Градскиот парк.Останува да гледааме добри натревари на која победува нашиот Тиквеш.

(Видео изјави од А.Панов,И.Темелковски и З.Костов)