МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Со соопштение до јавноста по денешнто обраќањето на ОО на СДСМ Кавадарци за обесштетувањето од измрзнувањето и исплатата на субвенциите за земјоделците попладнево се огласи ОК на ВМРО-ДПМНЕ.Соопштението ви го предаваме во целост :

„На СДСМ никогаш не им биле важни земјоделците, тие само сакаат да собират политички поени преку нив.Земјоделците сеуште памтат дека во време на СДСМ беа одвоени 0 денари за субвенции и 0 денари за оштета од природни непогоди.СДСМ ги замајува земјоделците како со нивните изјави така и со медиумите на СОРОС, па не им кажува дека проценителите за штетите настанати од ниските температури веќе се на терен.Со дезинформирањето на СДСМ што го прават врз земјоделците, СДСМ само сакаат да им наштетат на земјоделците и за тоа да го обвинат ВМРО-ДПМНЕ.Не поминуваат лагите и манипулациите на СДСМ. Земјоделците знаат која е главната причина за актуелната ситуација. Затоа земјоделците не излегуваат на партиски настани на СДСМ. Земјоделците знаат дека ВМРО-ДПМНЕ ќе стори се за да ја надмине деструктивноста на СДС и да да ги добијат заслужените субвенции. Пари во буџетот за субвенции има. Истите треба да бидат исплатени во законски предвидениот рок,„ се вели во реакцијата на ОК на ВМРО-ДПМНЕ по соопштението на ОО на СДСМ во врска со доцнењето на исплатата на субвенциите и обесштетувањето на лозарите и овоштарите од измрзнувањата на 21 и 22 април.