МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Градот под Љубаш од 1921 година

Една е ретките фотографии со панорама на Кавадарци .На неа е Беговското маало од 1921 година. Сеуште се гледаат убавите беговски и агини куќи и сараи кои биле лоцирани во близината на денешната зграда на Тутуновиот монопол. Од постоечките објекти тоа време денес останала само зградата на Основниот суд во Кавадарци, изградена во почетокот на 20 век.Автор на фотографијата е на Андон Димитров-првиот фотограф на Кавадарци.

Од фототеката на Музеј Галеријата Кавадарци