МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

На почетокот на месец мај на Градскиот зелен пазар во Кавадарци цените попуштаат(подносливи) а и понудата е малку зголемена.Компир, зелка, краставица,млад кромид,лук, спанаќ беа најмногу зстапени, а и цените се подносливи.

Мајски пазарен барометар

Домати .................80,90 и 100 денари

Краставици...........20,25 и 30 денари

Тиквички .............10 денари парче

Млад кромод ........20 ден. Три страка

Зелка.......................20 и 25 ден.парче

Спанаќ......................20 ден. кгр

Млад компир...........40 ден.кгр

Ротквици..................10 ден. страк

Магдонос................ 10 ден. страк

Расад-домати...........15 ден. парче

Расад пиперка...........8 и 10 ден. парче

Банани..................65 ден. кгр.

Потрокали ...........50 и 60 ден. кгр

Киви......................70 ден.кгр

Јагоди....................140 ден. кгр