МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Улицата „Илинденска“-1949 година

Улицата „Илинденска“ многу тешко, па дури и јас ваква не ја знам.Ја паметат постарите од мене.Но добро е останатите да ја видите како таа изгледала 1949 година.Се работи за најпопуларното парче од урбаниот дел од центарот на градот према автобуската станица 1949 година. Од десната страна е хотелот “Југославија“ на Петре Камчев-Американецот, од левата дуќаните на Тентовци.

Од архивата на Музеј-галерија