МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Земјоделските машини кои се движат по патиштата треба да бидат исправни и регистрирани

Полициската станица од Општа надлежност Кавадарци денеска спроведе превентивна акција за сопствениците и возачите на трактори и друга земјоделска механизација.Со оглед на тоа што овие возила се вклучуваат во јавниот сообраќај тие мора да бидат технички исправни, регистрирани и осигурени а возачите треба да поседуваат важечка возачна дозвола.

18987684_313653572404125_536938499_o.jpg

На локација на патот Кавадарци-Росоман кон Скопје, конкретно кај станицата за технички преглед на возилата на „Велком трејд„ беа запирани трактори со цел да се утврди состојбата на возилото а пред се констатира дали истото е регистрирано со оглед на законските прописи пропишани за сопствениците на вакви земјоделски машини.Акцијата беше спроведена заедно со Осигурителната компанија Сава чиј преставник на сите запрени трактористи им подари елек за обележување на патиштата, и други подароци, и ги потсети на потребата од осигурување на сите вакви возачи и возила.Со ова акција се опфатени сите станици за технички преглед на возилата и осигурителни компании, кои наредниот период ке спроведат вакви слични акции на денешната со единствена цел укажување на законските обврски при нивно учество .

По превентивните ке се помине на репресивни акции од страна ан ПС од ОН Кавадарци спрема возачите кои од страна на полициските службеници ке бидат затекнати како управуваат нерегистрирани и технички неисправни трактори и друга земјоделска механизација.

Денеска ниеден возач не беше казнет,акцијата беше превентивна .Инаку некои од запрените трактористи денеска не ја регистрирале својата машина. Заради сопствената и безбедноста на другите учесници во сообраќајот тоа треба брзо да го сторат.Прилика повеке да се прими сериозно апелот на нашата Полиција да се почитуваат законските обврски при учество на трактори и друга земјоделска механизација во сообраќајот на патиштата.