МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Капење на Црна река кај Возарци

Омилено место за разладување во летните и жешки денови на кавадарчани била реката Црна кај селото Возарци. На фотографијата друштвото на Васил Хаџи Манов на Црна Река кај т.н. место кај стената, 1939 година.