МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Изложба на кавадаречкиот уметник Пане Хаџи Василев

Младиот ликовен уметник Пане Хаџи Василев имаше нова, второ по ред ликовно oткривање во јавноста. Се претстави со 28 нови слики ,насликани со молив на хамер во кој тој ја истражува поврзаноста на човекот и животните.На нему својствен начин Пане нуди нешто ново, досега слабо екплоатирано од неговите постари колеги.

На изложбата во Домот на културата „Иван Мзов Климе„ за неговата уметност говореше Диме Коцевски, а љубителите на неговата уметност имаа можност да видат нов истражувачки проектна младиот Пане Хаџи Василев.

(Видео прилог)