МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Манчо казанџијата-познат во Кавадаречката чаршија

Казанџијата Манчо Манчев бил познат занаетчија во Кавадарци .Тој во својот занаетчиски дуќан изработувал многу производи од бакар,месинг,и други метали.На фотосот мајстор Манчо е фотографиран со котел пред својот казанџиски дуќан кој се наоѓал до куќата на д-р Киро Коцев-Брашното во 1959 година.