МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Куќата на Михаил Гечев

На фотосите ја гледаме куќата ма Михаил Гечев пред да биде срушена и на нејзино место се изградени деловни и стамбени простории .И на втората фотографија се наоѓа улицата „Илинденска“ и старата куќа на Гечевци пред да биде срушена.Се работи за старо кавадаречко семејство.

000000000000000000000000002233211000.jpg.jpg

Од архивата на Музеј Галеријата Кавадарци