МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Кавадарци-Паркот на ревплуцијата

На фотографијата се гледа поранешното Рекинското маало во времето на интензивна изградба на општествени станови на ул. „7 Септември“. На првиот дел од фотосот е локацијата каде се наоѓа сегашниот парк спроти Полицијата или од пред две години„Паркот на револуцијата“. Фотографијата е од 1958 година и ја снимил Бранко Ивановски.

Од фототеката на Музеј-галерија