МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Карневал 1970 година

Овoj фотос e од Тиквешкиот гроздобер во 1970 година. Богот на грозјето, виното, плодноста и веселбата Бахус со неговите придружнички (менади) на Градскиот плоштад во Кавадарци. Сите овие фотографии се дел од изложбата “Тиквешките гроздобери и карневали 1964-2016 година“ која ќе биде отворена на 8.09.2017 г. во 12 ч. во Музеј-галеријата.