МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Гроздобер 1974 година богот на виното

Радоста, веселбата, плодноста и безгрижниот живот на Дионис (Бахус) претставена од актерот Данчо Бањански. Покрај него оваа улога ја имаа Блажо Николов, Блажо Динарот, Александар Видиков, и Александар Малинков. Сите овие фотографии се дел од изложбата за Тиквешките гроздобери и карневали што ќе биде отворена на 8.09.2017 г. во 12 часот во Музеј-галеријата