МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Вечерва главна атракција се Карневалот и концертот на Северина

„Тиквешкиот гроздобер“ започна вчера во Кавадарци, центарот на лозарството и винарството на овие простори на Балканот.Вчера попладне се одржа дегустација на вина , манифестацијата „Виналија Рустика“, а попладнето започнаа да пристигнуваат делегации од градовите со кои Кавадарци соработува повеке години.Градоначалникот Александар Панов упати порака до сите граѓани од Кавадарци,Македонија пошироко да дојдат на Гроздоберот.За младите имаше голема забава на Градскиот плоштад со групите Епидеми и Нокаут.