МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Како и сега пред јаворот во центарот , и 1959 година најстарите жители на Кавадарци биле задолжителжителен „декор“ на чаршијата

“Самит“ на нашите дедовци во чаршијата во Кавадарци во 1959 година. Скоро сите имаат шубари на главата, елеци, беневреци, а некој од нив вртат таспии во рацете, со еден збор во старо градска облека. Фотографијата ја снимил Бранко Ивановски.

Oд фототеката на Музеј-галерија Кавадарцџи