Кандидатот за градоначалник на Кавадарци на Коалицијата предводена од СДСМ-Бетане Китев им се заблагодари на Кавадарчани за подршката во првиот круг, и повика на поголема излезност и подршка во Вториот круг.Истовремено го повика противкандидатот од ВМРО-ДПМНЕ за телевизиско соочување.