Кавадаречките занаетчии на саем во Загреб

Kавадаречките занаетчии фотографирани на саем во Загреб во 1958 година. На фотографијата покрај другите се гледаат: Тошо Кимов-сарач, Киро Падиков-ковач, Милан Чемерски-шивач, Тодор Сеизов-столар, Душан Каров-чевлар, Стефан Филипов и други.

Фототка на Музеј галерија .