Причината е обилниот дожд а наставата е прекината.Утре училиштето ке работи нормално.

Имаме информација која еден од наставниците ја пренесе на социјалните мрежи дека дека наставниците, техничката служба, како и директорот на училиштето се на работа , а учениците,превентивно се испратени дома.

Инаку по обилните дождови дојде до излевање на канализација во подрумските простории на училиштето, и како мерки на превенција, се одлучило учениците да заминат дома. Секој наставник навреме ги известил родителите и причините заради кои не се одржаа последните два часа. Известено и ЈП Комуналец кои пристигнаа со своја екипа веднаш и започна интервенција, како и Републичкиот завод за здравствена заштита Кавадарци кои веднаш ке извршат дезинфекција на просториите во училиштето.

Се очекува наставата утре ќе продолжи нормално.