Првата конститутивна седница на кавадаречкиот Совет, ке биде е закажана за понеделник 13 ноември во 12 часот.

На седницата е предвидено да бидат избрани телата кои во функција на првата седница ги верифукуваат мандатите на новоизбраните 19 советници и донесуваат други одлуки со цел да профукционира ова законодавно тело. Се очекува да биде избран и Претседетел на Советот кој ке раководи со ова тело наредните 4 години.