МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На 10 и 11.ноемвриво салата на Домот на културата се одржува Меѓународниот фестивал на детска песна „Гроздоберче 2017„.

Компонирани се тонски снимени 19 нови песнички.21 издание на фестивалот се задржува со истата популарност и „младост„ која,како сега да почнува.Зоран Станоев-Дејзи-уметничкиот директор и композитор на фестивалот вели се е спремно за песна и игра. Годинава солистите ке ги следи детско хорче од ООУ„Тошо Велков Пепето“. Покрај деца од Кавадарци песните на „Гроздоберче„ ке ги пеат и претставници од детските фестивали „Златна пахуља„ од Црна Гора и „Клинци певају хитове„ од Ковин Р.Србија.Фестивалските вечери се предвидени на 10 и 11 ноември-петоки сабота во салата на Домот на Културата со почеток во 19 часот.РТК.МК е ексклузивен медиумски покровител.