МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Ретка фотографија на Кавадарци направена од Градскиот парк 1942 година

Мотив од градот Кавадарци од 1942 година, виден преку фотографот, од паркот во градот. Во позадината на фотографијата што ја снимил новинарот и хроничар Бранко Ивановски се гледа црквата Св. Димитрија.

Од архивата на Музеј-галерија