МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Денеска градоначалникот Митко Јанчев во кабинетот ги прими победниците на Државното првенство во гимнастика во Битола од Кавадарци

Тие на Државното првенство во А и Б категорија во Битола беа најдобри во Македонија.Пехарот освоен на ова првенство е плод на многу работа а пред се заслуга на двата тренера кои работат со децата.На натпрееварот во Битола учествуваа 125 гиманстичари.Се работи за кавадаречкиот клуб за гимнастичарски спортови КГС-Партизан “Срни„ во кој доминираат девојчиња .Градоначалникот на средбата со нашите гимнастичарки,кои благодарение на силната воља за работа и спортски живот ги освоија највисоките места во нивните категории,се заложи во буџетот ваквите и слични клубови да се наменат добијат соодветни средства за работа.Тој им врачи пригодни податоци на гимнаричарите, ветуваќи дека тој Советот и Локалната самоуправа ке ги подржуваат сите спортисти, а притоа особено ке им пружат подршка на оние кои ке имаат особени резултати.