МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На привремена работа во Белград

Ова се дел од занаетчиите од Кавадарци кој престојувале на работа во Белград : Тошо Илиев-Дечки, Цандо Мицајков-Компирот, Пано Чејков-Вулишот, Трајко Лазов, Лазо Чејков, Герасим Врнгалов, Герасим Велков и други на привремена работа во Белград во 1932 година.