МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Целта на оваа средба беше директно вклучување на спортистите во плановите на општината за поддршка на спортот.

Во соопштенеието oд кабинетот на Јанчев се вели :

„Градоначалникот Митко Јанчев заедно со Претседателот на советот Ристо Сакалиев и соработникот за спорт на Општина Кавадарци Боро Ѓорѓиев денес имаа состанок со спортските клубови и здруженија од Кавадарци. Целта на оваа средба беше директно вклучување на спортистите во плановите на општината за поддршка на спортот. Спортистите ги кажаа своите барања и идеи а општината вети дека сите ќе бидат рамноправни во однос на поддршка и развој на спортот. Ќе се формира и комисија од страна на спортските клубови која заедно со комисијата од советници ќе ги донесуваат важните одлуки и правилната распределба на стедствата кои се наменети за спортот.“-се вели во соопштнието до РТК.МК.