МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Паркот „Поланата„ пред 61 година

Иако нема сенки,бидејќи дрвјата биле скоро садени,популарниот парк „Полана“ тие први години по создавањето 1956 година имал зелени површини и служел за починок и релаксација. Така е и насловена ова фотографија од Петре Камчевски „Попладневен одмор во новиот парк во Поланата“. Инаку ова фотографијата е направена од Бранко Ивановски од 1956 година.

Од архивата на Музеј-галеријата.