Ѓоре Палитов-претседател на Синдикатот на Фени денеска на прес конференција истакна дека до петок очекуваа исплата на платите за работниците, во спротивно ке бидат преземени мерки.Синдикатот на Фени, вели тој, смета дека фабриката е спремна за продолжување на производството и нормално работење.Во четвртокот тој имал средба со претсатвникот на Бугарската Енекод,Кацаров.