МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Традиционална староградска облека

Ова фотографија датира од четириесетите години на минатиот век.На неа е фотографиран дедо Данаил В’чков кој седи на тезгевот во нивниот колонијален дуќан во кавадаречката чаршија.

Архива на Музеј Галеријата