МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

- Општина Кавадарци и ЈП Комуналец го средствата ги добиваат од КФВ Банката поради досегашната одлична соработка

На својот ФБ профил Градоначалникот на Општина Кавадарци Митко Јанчев денеска ја сподели информацијата за поволната новост за Општината.Во неа се вели.

„Досегашната одлична соработка помеѓу Владата на Сојузна Република Германија и Владата на Република Македонија на наше задоволство продолжува и понатаму.

Општина Кавадарци заедно со ЈП Комуналец Кавадарци, благодарение на досегашната успешност на ова јавно претпријатие, доби грант од 2,5 милиони евра. Средства кои се од огромно значење за Општина Кавадарци .Ќе се залагаме за понатамошен успех за ефикасно имплементирање и спроведување на проектите кои ќе се реализираат благодарение на овие средства кои ни ги доделува Владата на Република Германија преку КфВ банка.

Убеден сум дека реализацијата на проектните активности од овој договор ќе бидат од исклучително значење и придонес кон подобрување на животните стандарди на граѓаните на Општина Кавадарци„, се вели на ФБ страницата на Градоначалникот на Општина Кавадарци Митко Јанчев кој вчера , според наша информација, присуствувал на потпишувањето на договорот за неколку општини од Р.Македонија кои добија слични грантови во висина од 9 милиони денари.Средствата за општината ке бидат употребени за развој на водоводната и канализационата мрежа во градот.На свеченоста во Скопје беа присутни преставникот на КФВ Германска банка,Министерот з а финасии Драган Тевдовски, за сообраќај и врски Горан Сугаревски и за земјоделие Љупчо Николовски.