МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Најсилниот бил почувствуван утринава во 5.25 минути и изнесува 4,8 степени според Рихтеровата скала

Инаку пет земјотреси биле регистрирани во југоисточниот дел на Македонија, а најсилниот бол во 5.28 минути и земјотресот го почуствуваа граѓаните на Кавадарци како и градовите од овој дел на земјата : Дојран, Гевгелија, Валандово, Струмица, Радовиш и Берово, а истиот предизвикал мали оштетувања на градбите во населените места, во непосредна близина на епицентарот.

Епицентарот на земјотресот се наоѓа 145 километри југоисточно од Скопје и е регистриран од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.