МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Ретка изложба на фотографии кои ја прикажува театарската уметност во Кавадарци

99 години од првиот сценски настап на кавадарчани во Театрот се доволна причина да се констатира дека Кавадарци е театарски град.И навистина е така ако се следи развојот на ова дејност во култрурата сите изминати години.Најголем развој има во периотот на 60, 70, и 80 години но и последните триесетина години.Овој пат низ фотографии кои потекнуваат од 50-сетите години до 2009 година прикажана е фронологијата на претсави со различна тематика на која се отсликани настапите на кавадаречките актери.