МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Денесka во просториите на Библиотеката „Феткин“ се одржа креативна работилница за деца со аутизам.

Во Библиотеката „Феткин“ во Кавадарци денеска се одржа креативна работилница за децата со аутизам .Активноста е реализирана во соработка со логопедот Кристина Ристова. Конкретно се читаа кратки илустрирани сликовници, се користеа сложувалки и боички, со цел да им се помогне на децата да постигнат добри резултати во училиште а со цел да им се овозможи да водат самостоен живот.

Инаку дознаваме дека вакви работилниците ќе се оддржуваат секоја недела во рок од еден месец.