МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Ова снимка е од 1932 година кај чешмата на Моклишкиот манастир.

Ловот бил отсекогаш популарен меѓу кавадарчани.Ова е групен потрет за ловци за отстрел на зајаци.На готосот се гледа ,покрај секој ловџија има отстрелан зајак. Или имало многу зајци или имало малку ловци, а што е многу значајно за нивниот опстанок тогаш немало пестициди.

Петре Камчевски-Фототека Музеј галерија Кавадарци