МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

На промоцијата на зборуваа авторите и рецензентите-промотори на ова дело кое е едно од ретките од ваков вид кај нас.

Денеска во Кавадарци беше промовирана книгата „Фудбалски хулиганизам„ на авторите:Проф.д-р Иван Анастасовски и Проф.д-р Лазар Нанев.

Се работи за обемна студија кое говори за спортската димензија преку социолошки аспекти на „навивањето“ и правото кое го санкционира таквото однесување на спортските манифестации. Се анализираат ваквите состојби кај нас преку криминошките и казнено-правните аспекти односни се дава одговорот какво е влијанието на правото во санкционирањето на девијантните појави во Македонија.

Книгата дава одговор на прашањето како да се справиме со однесувањето на спортските тререни, каде Макединија во глобални рамки зазема ,за жал ,висока позиција.

Инаку за самата книга од свој аспект говореа промоторите инаку рецензенти на ова дело;Проф.д-р Ленче Алексовска –Величковска и Проф.д-р Татјана Стојановска –Иванова

kniga_6.jpg

001019191991posetiteli00000.jpg