МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Долнорекинското маало во Кавадарци

Oва е ретка фотографија на градот снимена 1920 година од првиот официјален фотограф во Кавадраци Андон Димитров каде градот урбанистички е речиси празен.На сликата се гледат големите беговски куќи во дваесеттите години на минатиот век во таканареченото Долнореканско маало. Градот со својата архитектура бил застанат во времето, како и севкупниот развој тоа време.