МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Се работи за трет проект од ваков тип кај нас,кој го спроведува Хабитат Македонија и Општина Кавадарци .Овојпат како донатор се јавува Сент Гобеин од Франција.

Кавадарци ке го реши надворешниит застарен лик,а станарите ке имаат подобро греење и ладење на просторот каде живеат.КОнкретни тоа се корисниците на станбениот простор на зградата на Пензионерски дом во Кавадарци , која од денеска Хабидат Македонија ке ја реконструира.Главна работа е поставување на нова термофасада, која битно ке придонесе за термозаштитата на самиот објект сместен на улицата „7 Септември„ во центарот на градот.

Инаку покрај нова еко-фасада зградата добива и ПВЦ столарија,покрив а ке се реновира и Клубот на пензионери, сместен во долните простории на зградата.